ТОВ "КОРПОРАЦІЯ ЕПМ"
інжиніринг в енергетиці
Апаратура передачі команд

Новий пристрій “ОРІОН” АПК 61850 розроблено з використанням новітньої елементної бази. У “ОРІОН” АПК 61850 використовуються мікрочипи та компоненти провідних світових виробників які досить широко використовуються у промисловій автоматизації та сфері енергетиці. Управління процесами покладено на багатоядерний мікропроцесор з використанням операційної системи жорсткого реального часу. “ОРІОН” АПК 61850 має 3хEthernet порти, швидкістю до 1 Гб/с, з можливістю підключення як “мідних” так і оптичних каналів зв’язку.

Пристрій підтримує інтеграцію у локальну мережу автоматизованої системи керування підстанцією (SCADA) за протоколом MMS  з можливістю дистанційного моніторингу та управлінням пристроєм у різноманітних режимах роботи згідно з IEC61850. Функція резервування передачі даних реалізована за допомогою протоколів HSR та PRP які підтримуються пристроєм.

У пристрої реалізована функція  кібербезпеки у вигляді MMS аутентифікування  з парольним захистом, яке не дасть можливість несанкціонованого підключення до пристрою.

“ОРІОН” АПК 61850 також має можливість взаємодії з іншими пристроями РЗ та ПА підстанції з використанням протоколу передачі даних GOOSE, тобто без використання “мідних” зв’язків. Для управління прийому/передачі GOOSE сигналів передбачені так звані “віртуальні накладки”, які можна змінити як з лицьової панелі пристрою так  і дистанційно за допомогою SCADA.

Для синхронізації часу пристрій використовує протоколи NTP та PTPv2, які працюють з підстанційною системою супутникової синхронізації часу.

Для налаштування пристрою згідно з IEC61850 відповідно до вимог кожного конкретного енергооб’єкту, розроблене спеціалізоване програмне забезпечення з підтримкою файлообміну за протоколом MMS.

Пристрій “ОРІОН” АПК 61850 був успішно протестований та інтегрований у SCADA ABB MicroSCADA Pro 9.4 та Siemens WinCC/Sicam PAS 8.12 на електропідстанціях України.

Беручи до уваги потужну та високопродуктивну платформу, на базі якої побудовано “ОРІОН” АПК 61850, цей пристрій має можливість подальшого розширювання функцій згідно з майбутнім розвитком у сфері енергетиці та вдосконаленням стандартів IEC61850.

apk 61850